Er is bijna niks zo vervelend dan een inbraak. Naast de enorme troep geeft het bewoners ook vaak een onveilig gevoel. Het bleek immers eenvoudig voor inbrekers om het huis te betreden. Soms zit een diefstal of inbraak in een kleine onoplettendheid. U laat even de achterdeur openstaan terwijl u naar de buren loopt. Bij terugkomst in de woning ziet u dat er spullen missen. In zo’n geval kunt u zichzelf wel voor uw kop slaan. Oplettendheid is daarom erg belangrijk. Maar wat kunt u nog meer doen om een inbraak zoveel mogelijk uit te sluiten? Lees onze 20 inbraakpreventie tips en onderzoek wat u zelf kunt doen.

Wilt u weten hoe veilig uw buurt is? Bekijk het op de inbraak-kaart van de politie.


TIPS VOOR OM EN AAN DE WONING

Naast oplettendheid zijn er ook een aantal technische zaken die u aan uw huis kunt veranderen om inbrekers buiten de deur te houden. Lees onze inbraakpreventie tips door en maak eens een rondje door uw woning. U ziet snel genoeg waar u de woning nog extra kunt beveiligen.

 1. Maak gebruik van goedgekeurd hang- en sluitwerk door een bekend keurmerk.
 2. Beveilig uw huis naar de richtlijnen van het Politiekeurmerk veilig wonen. De kans op een inbraak neemt hierdoor met 90% af!
 3. Beveilig niet alleen de benedenverdieping maar ook de bovenverdieping van uw huis.
 4. Laat nooit de sleutel in het slot zitten. Verwijder deze altijd. Dit voorkomt dat dieven met gaatjes boren de sleutel alsnog weten om te draaien.
 5. Plaats een spion (kijkgaatje) in uw voordeur plaatsen als u geen doorkijk heeft.
 6. Plaats op de voordeur (of andere deuren) een kierstandhouder.
 7. Zorg dat er geen plekken (bosjes) zijn waar dieven zich kunnen schuilhouden.
 8. Zorg voor voldoende buitenverlichting rondom uw huis.
 9. Heeft u een schuifpui? Beveilig deze met een speciaal slot.
 10. Het plaatsen van een alarmsysteem is altijd een goed idee.

Houd bij het plaatsen van hang- en sluitwerk en andere inbraakpreventie artikelen altijd rekening met het Politie Keurmerk Veilig wonen. Hiermee weet u zeker dat u de juiste inbraakpreventie producten koopt en een veilige woning creëert.

 

OVERIGE INBRAAKPREVENTIE TIPS

Voldoet uw huis aan alle beveiliging die er te vinden zijn? Dat is een mooie start. Maar u bent er nog niet. Onoplettendheid kan er voor zorgen dat inbrekers alsnog uw huis binnenkomen. Kijk daarom eens kritisch naar uw zelf. Wat kunt u doen om uw huis te beveiligen? We geven u tien tips waarmee u inbrekers verder buiten de deur houdt.

 1. Geef bij afwezigheid het huis een bewoonde indruk. Bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende tijdschakelaars voor verlichting. Plaats deze door het hele huis.
 2. Controleer voor u het huis verlaat of alle ramen en deuren gesloten zijn.
 3. Heeft u een trap buiten uw huis liggen? Zet deze, net zoals uw kliko, goed vast.
 4. Plaats nooit berichten op social media dat u op vakantie bent. Dieven lezen ook mee.
 5. Vraag uw buren tijdens (lange) afwezigheid om uw post van de deurmat te halen. Dit voorkomt een verlaten indruk van uw huis.
 6. Doe de voor- en achterdeur altijd op het nachtslot. Het dichttrekken van een deur is helaas niet genoeg en werkt flipperen in de hand.
 7. Sluit ’s avonds de gordijnen en plaats geen spotje op dure spullen of antiek.
 8. Leg uw autosleutels en laptop nooit voor het grijpen. Sleutelhaakjes zijn niet alleen voor u handig.
 9. Hang geen adreslabel aan uw sleutelbos. Dit voorkomt dat dieven eenvoudig uw woning kunnen betreden wanneer u de sleutels verliest.
 10. Heeft u waardevolle spullen? Dan is het verstandig om een kluis te plaatsen.

 

DE OGEN VAN EEN PROFESSIONAL

Bent u er niet zeker van of uw huis goed is beveiligd tegen inbrekers? Martens en de Boer is gespecialiseerd in inbraakpreventie. Wij komen graag eens bij u langs om een advies op te stellen. Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van inbraakbeveiliging? Neem direct contact met ons op.

Martens en de Boer inbraakpreventie is onder andere actief in:

 • Alkmaar
 • Zaanstad
 • Waterland
 • IJmond
 • Haarlem
 • Amsterdam
 • Heemstede
 • Heerhugowaard
 • Noord-Holland

Lees ook Beveiliging huis, Inbraakpreventie en Politiekeurmerk Veilig Wonen

Wij beveiligen uw woning volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.