Er komt heel wat kijken bij het beveiligen van een woning tegen inbraak. Vaak wordt een benedenverdieping goed beveiligd, maar vergeet men de bovenliggende verdiepingen. Met de nodige middelen die inbrekers rondom uw woning vinden, weten zij vaak via bovenverdiepingen het huis binnen te dringen. Om dit te voorkomen is het een goed idee om gebruik te maken van een bedrijf dat gespecialiseerd is in inbraakpreventie. Dergelijke bedrijven zien vaak direct waar de ‘zwakke punten’ van uw woning zich bevinden.

Lees ook: Mogelijkheden woningbeveiliging | Inbraakpreventie | Politiekeurmerk Veilig Wonen | Inbraakpreventie tips

 

Martens en de Boer specialist in woningbeveiliging

Bent u op zoek naar een partner die uw woningbeveiliging kan verzorgen? Dan bent u bij aannemer Martens en de Boer aan het juiste adres. Een van onze specialismen is woningbeveiliging. Inmiddels hebben we hier jarenlange ervaring in opgebouwd. Hierdoor kijken wij met andere ogen naar uw woning en zien direct waar wij de beveiliging voor verbetering vatbaar is.

Als inbraakpreventie specialist werken wij enkel met gecertificeerde producten die het SKG keurmerk dragen. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Politiekeurmerk Veilig wonen. Dit houdt in dat wij volgens een bepaalde methode werken die door de landelijke politie is opgesteld. Hierdoor kan het inbraakrisico met wel 90% dalen.

Aannemer Martens de Boer is gevestigd in Heemskerk. Als specialist in woningbeveiliging zijn wij onder meer actief in:

 • Alkmaar
 • Zaanstad
 • Waterland
 • IJmond
 • Haarlem
 • Amsterdam
 • Heemstede
 • Heerhugowaard
 • Noord-Holland

Woont u elders of heeft u een vraag over inbraakpreventie? Neemt u dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Mogelijkheden inbraakpreventie

Bent u geïnteresseerd in het beveiligen van uw huis? Er zijn legio mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Huisbeveiliging heeft veelal betrekking op het beveiligen van deuren en ramen. Maar er zijn ook een aantal zaken die u zelf kunt doen om het inbrekers moeilijk te maken. Hierover leest u meer in onze inbraakpreventie tips. Belangrijk bij huisbeveiliging is dat u werkt met producten die van goede kwaliteit zijn. Gaat u voor goedkoop, dan kan dat op termijn duurkoop blijken. Inbrekers zijn professionals. Om ze buiten de deur te houden is kwaliteit van uw hang- en sluitwerk erg belangrijk. Kies daarom altijd voor producten die het SKG keurmerk dragen. Hiermee haalt u altijd goede producten in huis.

Deurbeveiliging

Het beveiligen van uw deuren is waarschijnlijk de eerste stap die u zal nemen. Woont u in een nieuwbouw woning, dan is de deur vaak van goede kwaliteit. Heeft u een bestaande woning gekocht, dan kan het zijn dat het hang- en sluitwerk verouderd is. Weet u niet zeker of uw huis veilig genoeg is? Laat er dan eens naar kijken door een inbraakpreventie specialist.

Zo is het belangrijk dat uw deurslot een meerpuntssluiting of een haakschoot heeft. Dit zijn sloten die zijn goedgekeurd door het Politiekeurmerk. Ook is het belangrijk dat het slot is voorzien van een anti-kerntrekbeslag. Dit voorkomt dat handige inbrekers het cilinder uit het slot kunnen trekken, waardoor ze alsnog de woning eenvoudig kunnen betreden. Oudere woningen beschikken vaak niet over dergelijke beveiligingspunten. Ook het plaatsen van een anti-inbraakstrip zal inbrekers ontmoedigen. Een anti-inbraakstrik zorgt ervoor dat inbrekers geen koevoet tussen de deur en zijn sponning kunnen zetten en de deur kunnen loswrikken.

Raambeveiliging

Inbrekers zijn soms net circusartiesten. Ze hebben maar een klein beetje ruimte nodig om ergens binnen te komen. Raambeveiliging is daarom minstens net zo noodzakelijk als deurbeveiliging.

Heeft u een klein raampje ter ventilatie? Inbrekers maken hier graag gebruik van. Vaak zijn de raampjes slecht beveiligd. Door het plaatsen van een barrièrestang voorkom je dit, terwijl het raam gewoon open kan blijven voor de frisse luncht. Heeft u ramen met een knip? Denk er dan eens aan om deze te vervangen voor een knip met slot. Hierdoor voorkomt u dat inbrekers eenvoudig de knip kunnen draaien. Laat nooit de sleutels in het slot zitten. Berg ze op een duidelijke plek op.

Vergeet bij raambeveiliging ook niet de ramen op bovenliggende verdiepingen te beveiligen. Inbrekers weten vaak met ladders en kliko’s snel op bovenliggende verdiepingen een huis binnen te komen.

Wilt u meer informatie over deurbeveiliging of raambeveiliging? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Als u uw woning wilt beveiligen dan is het aan te raden om de regels van het Politiekeurmerk Veilig Wonen te volgen. Hiermee weet u zeker dat u de woning op de juiste manier beveiligd. Dit kan leiden tot wel 90% minder kans op inbraak.

Dat klinkt interessant, maar wat houdt het Politiekeurmerk Veilig Wonen eigenlijk in? Het keurmerk heeft betrekking op de gehele woning. U komt dan ook pas in aanmerking als uw volledige woning voldoet aan alle eisen. Het doorvoeren van de eisen zorgt ervoor dat inbrekers langer de tijd nodig hebben om binnen te komen. Normaal gesproken kost het een inbreker ongeveer 30 seconde om binnen te komen. Hij zal zich wel drie keer bedenken wanneer hij een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen tegenkomt.

Martens en de Boer werkt volgens de normen van het keurmerk. Wilt u meer informatie over inbraakpreventie? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer over het Politiekeurmerk Veilig Wonen

 

Inbraakpreventie tips

Natuurlijk kunt u ook zelf een aantal zaken regelen om uw woning te beveiligen tegen inbrekers. Naast de nodige aanpassingen aan uw woning zijn er ook veel slimmigheden die u zelf kunt doen. We geven u een aantal inbraakpreventie tips:

 1. Verlicht uw woning bij afwezigheid in de avond
 2. Laat geen trappen om het huis slingeren en zet kliko’s vast.
 3. Berg waardevolle spullen op in een kluis
 4. Plaats buitenverlichting
 5. Laat nooit sleutels in sloten zitten

Wilt u meer tips voor woningbeveiliging? Lees ook onze andere inbraakpreventie tips

 

Lees ook Beveiliging huis, Inbraakpreventie tips en Politiekeurmerk Veilig Wonen

Wij beveiligen uw woning volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.